Tuesday, August 5, 2008

PERGINYA MUJAHIDAH MUDA TERENGGANU...

Gambar sekitar Pemkebumian Hjh Hamidah Daud.
Jurugambar : Abdul Hanif Abdullah


Hajah Hamidah Daud 51, yang ku kenali ikhlas perjuangannya, telah kembali kerahmatullah pada 3 Ogos 2008 semasa perjalanan balik dari lawatan ke Indonesia.Beliau menghembuskan nafas terakhir di sebuah hospital berhampiran KLIA selepas beberapa minit dimasukkan ke hospital tersebut.Jenazah beliau telah tiba dirumahnya di Pekan Batu 6, jalan Kelantan pada jam 10.30 mlm pada hari yang sama.Jenazah Beliau telah dibawa dengan kereta jenazah yang dimiliki oleh sebuah masjid berhampiran Markas Tarbiyah PAS, Taman Malewar,Kuala Lumpur, yang dipandu oleh anak beliau sendiri yang bertugas di Kuala Lumpur.Kerja-kerja mengapam selepas selesai dimandikan.
Antara Muslimat yang sama-sama menyempurnakan Jenazah Kak DahTenang, damai sesuci semangat Perjuangan beliau semasa hayatnya."Wahai Jiwa yang Tenang kembalilah kepada Tuhanmu dengan Hati yang Puas lagi diredhai-Nya. Maka masuklah ke dalam jamaah hamba-hamba-Ku. Dan masuklah ke dalam Jannah-Ku.


Selesai sudah urusan kapan Jenazah kak Dah

Jenazah dibawa ke Masjid At-Taqwa melalui Madrasah Darul Taqwa.


Solat Jenazah telah diimamkan oleh Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu,
Dato' Tuan guru Hj Harun Taib.

Jenazah Diusung untuk di bawa ketanah perkuburan.Menggunakan kereta


Jenzah untuk dibawa ke Tanah Perkuburan yang berhampiran.

Bersemadilah jasad Kak dah di Alam Barzah.sempurnalah sudah urusan pemkebumian Hajah hamidah Daud.Kehilangan beliau amat diratapi oleh pejuang islam di Terengganu.Semoga Roh kak Dah di tempat bersama-sama para solehah.

No comments: