Saturday, January 30, 2010

KETUA PEMUDA UMNO TIDAK SETARAF DENGAN KETUA PEMUDA PAS

DALAMAN PERGERAKAN PEMUDA PARTI SIKULAR MALAYSIA MENUJU
KEMUSNAHAN

inilah dia PERJUANGAN yang dilahirkan oleh kejahilan ilmu kerohanian dan tamakkan harta dan kesenangan. Perkara baik yang ada pada Parti Islam, mereka sebarkan tafsiran buruk kepada rakyat sehinggakan berbagai-bagai kesusahan yang kita alami tapi tidak mengapa. Adab berjuang perlu menempuh kesusahan yang diadakan oleh orang yang mengaku islam.

Seperti yahudi pulang ke Palestin adalah untuk kehancuran bangsanya sendiri, sama sahaja UMNO pulang ke Malaysia untuk memusnahkan bangsanya sendiri dengan mengguna pakai undang-undang orang kafir, cara hidup orang kafir, berbangga dengan kejayaan musuh. Akhirnya, Negara dalam kemiskinan ketika Duit Negara melimpah ruah.

Ya Allah, kamu maha mengetahui.....Hantarlah kami kepada mereka untuk kami mempertahankan agama-MU ya Allah.....


Exco Pemuda Umno ( orang kanan) desak Khairy letak jawatan

Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 30 Jan: Mesyuarat Exco Pergerakan Pemuda Umno malam kelmarin kecoh ekoran terdapat desakan supaya ketuanya, Khairy Jamaluddin berundur untuk menyelamatkan pergerakan itu.

Harakahdaily difahamkan, punca utama desakan beberapa anggota Exco pergerakan itu kerana Khairy dilihat gagal menterjemahkan hala tuju Pemuda Umno Malaysia selari dengan kepimpinan Presiden parti yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Seorang Exconya, Mohd Hishamuddin Yahaya dilaporkan membentangkan beberapa bukti yang menunjukkan kepimpinan pergerakan yang diterajui Khairy itu tidak berminat untuk membantu parti dan kerajaan menarik sokongan sebaliknya mengugut agar diberi jawatan.

Difahamkan, Hishamuddin mencadangkan dua usul sama ada Khairy meletakkan jawatan dan membenarkan Ketua Pemuda dipangku oleh Datuk Razali Ibrahim atau keseluruhan Exco meletakkan jawatan bagi membolehkan satu pemilihan baru dibuat secepat mungkin.

Sungguhpun mendapat sokongan tetapi tiada undian atau keputusan dicapai tetapi difahamkan dua pertiga Exco Pemuda bersedia meletakkan jawatan untuk pemilihan semula pergerakan itu jika selari dengan kehendak perlembagaan parti.

Mengikut Perkara 5.7 Perlembagaan Pergerakan Pemuda Umno, jika dua pertiga atau lebih bilangan Ahli-ahli Jawatankuasa Pemuda berhenti, maka jawatankuasa itu dianggap telah bubar dan Majlis Tertinggi bolehlah mengadakan Perhimpunan Khas Pemuda Umno Malaysia bagi menubuhkan semula Jawatankuasa Pemuda dan Majlis Tertinggi berkuasa menentukan tempoh perkhidmatan jawatankuasa yang baru dipilih itu.

Selain isu kemelut yang melanda beberapa Pemuda Umno negeri yang gagal ditangani oleh Khairy, beliau juga dianggap gagal apabila kursus Perdana Pemuda di Janda Baik hujung tahun lalu hanya dihadiri tidak sampai separuh ketua-ketua pemuda bahagian.

Kursus yang sepatutnya menjadi medan menunjukkan kekuatan kepimpinan Khairy untuk mendesak Perdana Menteri memberi jawatan kabinet akhirnya menjadi masalah besar kepadanya apabila hanya separuh jemputan sahaja yang hadir.

Pada mesyuarat malam kelmarin juga, beberapa Exco Pemuda turut mempersoalkan kegagalan Khairy menjadi suara pemuda dan menggerakkan jentera pemuda dalam banyak isu nasional yang sepatutnya dipergunakan bagi mengenakan tekanan ke atas Pakatan Rakyat.

Ada di kalangan mereka yang membangkitkan jika dahulu Khairy yang juga Ahli Parlimen Rembau berjanji mengorbankan harta benda untuk pergerakan Pemuda jika menang, tetapi setelah menang lain pula alasannya.

1 comment:

Mybabah said...

Salam. Biarkan mereka saling mencantas antara satu sama lain. Apabila tamak haloba menguasai diri, pangkat dan nama menjadi galang ganti, agama di ketepi dan tunggu masa, mereka akan mati...